Tita-Tovenaar

“Mijn vader is een tovenaar, het is echt, het is heus, t’s raar, maar waar, een tita-tovenaar…. Hij heeft het ook aan mij geleerd. Maar soms gaat het wel eens verkeerd en gaat het niet zoals ik wil, dan doe ik dit… (klapt in haar handen) en alles staat stil”

Lees meer »

Angst

Angst brengt je meestal nergens.  Het houdt tegen.  Het stagneert en is vaak negatief geladen. 

Lees meer »

Kring

‘We maken een kringetje, van jongens en van meisjes, we maken een kringetje van tralalala…’Iedereen kent dat liedje wel uit zijn kleutertijd. We maken ons niet zo druk over later. We spelen nu, rennen achter elkaar aan en pakken ons plekje weer in de kring. We hebben anderen om ons heen die meespelen.

Lees meer »

Onderweg...

Opeens ben ik weer alleen. Ergens onderweg zijn we elkaar kwijt geraakt. Als twee schepen die ieder hun eigen koers gaan varen. We leken samen een perfect stelletje. Nets is zeker helaas. 

Lees meer »

Kapot

Als ik het woord KAPOT opzoek op zijn betekenis is het opvallend dat er zich een scala aan mogelijkheden voordoet die er allemaal mee te maken hebben. Het woord komt voor het eerst voor in de Franse taal en betekent in den beginne iets heel anders dan nu in ons huidig taalgebruik. “Codille: oorspronkelijke term in het piketspel pique, repique et capot; capot is hij, die geen enkelen trek maakt, dus alles verliest; ook bij ‘t smousjassen en vijfhonderden.” uit 1890. Of  uit 1858: “een soldaten-overjas, eene kap der mijnwerkers waarmede zij hals en haar bedekken.”

Lees meer »

Binnenin

Waar we vorig jaar om deze tijd aan het puffen en steunen waren van de warmte en de hitte, is het nu maar wachten geblazen tot er eindelijk een zonnestraal ons wil komen verwarmen. Het voorjaar wil helaas maar niet van start komen. Ik leid werkelijk aan een chronisch tekort aan liefelijke-lente-vrolijkheid.

Lees meer »

Genant

Oké, ik heb een gênante vraag aan jullie. Hebben jullie dat nou ook dat naarmate je meer CIAP-verschijnselen krijgt ook je bil/sluitspieren niet meer meewerken?

Lees meer »

Venster

Er is een Chinees gezegde dat luidt: ‘als er een deur dicht gaat, opent zich ergens anders een venster’. Dit betekent dat voor elke mogelijkheid die wordt gesloten, altijd een kans of alternatief verschijnt.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb