Kruk

Gepubliceerd op 23 februari 2022 om 10:28

Het woord kruk heeft een leuke klank. Het heeft ook vele betekenissen; het is een zitvlak, een hulpmiddel bij het lopen, een uitstekend deel van een as, een handgreep, een beweegbare deurknop en het betekent ook een onhandig persoon: een kneus, een knoeier, prutser, kluns, broddelaar.

De afgelopen weken had ik niet alleen de pijn door het Ciapkereltje, maar ook een ontstoken pees in mijn voet, oftewel een Fasciitis Plantaris. Een hielspoor is het niet, dat is uitgesloten omdat er geen wormachtig uitsteeksel is. De klachten lijken veel op elkaar en het duurt lang voordat het over is. Last heb ik er wel van. Lopen kan ik niet meer sinds november of er schiet een vlam vanuit mijn voet door mijn hele onderlijf, bijna van top tot teen. Vooral de eerste meters waren een hel en liggen onder een dekbed was super gevoelig.

Kortom ik voelde me een kneus met lopen en kon gelukkig krukken lenen van een vriendin. Dat was een goeie zet, want daarmee ontlastte ik mijn voet en kon ik toch kleine stukjes lopen.

Ik hoopte onderweg op een krukje waar ik even plaats kon nemen, ik voelde me een kruk, ik liep met een kruk en verlangde naar een deurkruk waarmee ik de deur kan openen naar een rustige wereld. Je bedenkt rare dingen als je pijn hebt.

Maar ik vroeg me wel af waarom ik dit er nu ook weer bij krijg. Is het niet een beetje oneerlijk verdeeld? Want niet alleen mijn voet deed pijn, na een maand kreeg ik er ook een verrekte elleboog bij. Pffft, het is niet eerlijk, hou even op met pijn in mijn lijf.

Gelukkig bestaat er paracetamol en ibuprofen waar mijn klachten het goed op deden, de pijn werd minder en ik lekker suffig.

Zou er een verband bestaan tussen ontstekingen en afstervende zenuwuiteinden? De arts zegt van niet, dus dat moet ik maar aannemen als waarheid zijnde. Maar de twijfel is bij mij wel toegeslagen. Is mijn lijf zo kwetsbaar aan het worden dat het minste of geringste tot grote klachten leidt? Is het herstelsysteem van mijn lijf kapot aan het gaan? Het duurt erg lang voor het overgaat. Of moet ik gewoonweg accepteren dat Fasciitis Plantaris los staat van alles en het toeval is? En die elleboog is gewoon een verrekking en ook dat duurt lang voor het herstelt.

Moet ik niet alles op de CIAP gooien? Bestaan er ook nog losse pijnklachten? Ik voel me een kluns op dit gebied en wil zo graag alles verklaren. Waarom dingen zo werken en hoe ik er vanaf kan komen. En vooral hoelang het duurt voor het over is.

Ondertussen kruk ik rustig door. Kijk, ik heb er een nieuw werkwoord van gemaakt, dat klinkt ook wel lekker. 😊

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb