Dieet

Gepubliceerd op 14 april 2021 om 11:14

Is er een dieet dat helpend is bij polyneuropathie om beter te worden? Dat mijn pijn weg zou gaan? Er zijn van die goedbedoelende mensen die dat tegen mij zeggen. Een dieet zou helpen. Alleen welk dieet zeggen ze er dan niet bij. En eerlijk gezegd geloof ik er ook niet in, dat een dieet zou helpen tegen de pijnlijke polyneuropathie.

 

Waar ik wel een dieet voor nodig heb is voor alle kilo’s die ik aankom door de medicatie. (En oké, ik zal eerlijk zijn, de overgang zal ook niet helpend zijn.) Wat ik ook doe aan lijnen en bewegen -dagelijks minimaal een uur wandelen- afvallen lukt mij gewoon niet.

En als ik al één of ander dieet volg heb ik nog meer pijn, dat maakt het volhouden nog moeilijker. Daarbij lijkt het wel of de medicatie nog meer trek geeft in zoetigheid. Herkenbaar?

En dan mijn neuroloog: ‘Ik heb een pil, maar weet niet of ik die wel moet geven. De bijwerking is dat je er van afvalt’. Dus ik: ‘kom maar op, graag!!!’. Maar niks afvallen, aankomen is bij mij het effect. Toch jammer. Ging me er bijna op verheugen, zo’n slank lijfje.

En daarom heb ik mijn eigen dieet ontwikkeld:
Het bevat pherylethylamine, theobromine en serontonine. Het bevat anti-oxidanten die de huid beschermen. Het heeft hetzelfde effect als morfine en remt de stress af. Het helpt om ingewikkelde vraagstukken op te lossen. Het verkleint hartfalen en de kans op dementie. Het maakt endorfines aan, wat een gelukzalig gevoel geeft. En als klap op de vuurpijl slaap je er ook nog eens beter door.
Je begrijpt het al, ik heb het over die heerlijke chocola.

Mijn dieet bestaat vanaf nu uit chocola; het helpt helaas niet om af te vallen, tegen de pijn of tegen de neuropathologie, maar oh wat is het lekker én gezond! 😊

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.